logo

Toimiva Saneeraus Oy

Hormisaneeraus

Savupiippu on jatkuvassa yhteydessä ulkoilmaan, jolloin se altistuu hyvin erilaisille sääilmiöille ja lämpötilaeroille. Olosuhteiden vuoksi parhaatkin savuhormit rapistuvat ajan saatossa, jolloin rakennuksen paloturvallisuusriski kasvaa. Huonokuntoisen hormin tunnusmerkkejä on tyypillisesti murentunut laasti tiilien välistä, sekä tiilien halkeilu ja lohkeilu.

Ota rohkeasti yhteyttä niin, tutkimme ilmaisella tarkastuskäynnillä savupiippusi kunnon ja annamme tarjouksen järkevästä kunnostustoimenpiteestä.

Hormisaneeraus massauksella

Toimiva Saneeraus Oy suorittaa ammattitaidolla savu- ja ilmahormien pinnoitusta massauksella eli ns. liukuvalu menetelmällä, jolloin hormi pinnoitetaan sisäpuolelta nokipalon kestävällä hormisaneerausmassalla. Toimenpiteen ansiosta saadaan vanhasta hormista paloturvallinen ja sen käyttöikä lisääntyy huomattavasti. Työlle annetaan 5 vuoden takuu ja materiaalille 10 vuoden takuu.

Hormisaneerauksen etuja ovat:

Ennen

Jälkeen

Hormisaneeraus putkituksella

Savuhormin sisään voidaan asentaa teräksinen sisäputki, jolloin putki toimii uutena savunpoistokanavana. Putken halkaisija on yleisimmin 100/120 mm riippuen kattilasta tai tulipesän tyypistä. Teräsputki kestää hyvin palokaasut ja on pitkäikäinen.

Savupiippujen yläpäiden muuraukset

Joskus rapistunut piipun yläpää on tarpeellista muurata uusiksi. Tällöin piippu puretaan tarpeelliselta osuudelta ja muurataan uudestaan uusista tiilistä. Joissakin tapauksissa myös piippua voi olla järkevää jatkaa, jos esim. piipun veto on huono.

Piipun hatut ja piipun pellitykset

Suojaa savupiippusi haastavilta sääolosuhteilta. Kysy meidän kautta edulliset ja mittatilaustyönä tehdyt piipunhatut ja pellitykset. Hoidamme myös asennuksen.


Kattojen pinnoitus ja -saneeraus

Tiilikattojen pesu ja kasvuston torjunta

Tiilikattojen käyttöikä on säännöllisesti huollettuna 40–70 vuotta. Tämä edellyttää katon säännöllistä pesua ja kasvuston torjuntaa. Tiilikatto on jatkuvassa ulkoilman rasituksessa, joutuen kestämään jo pelkästään sääolosuhteiden puolelta kovat pakkaset, sateet, auringon paahteet ja tuulet. Haastavien olosuhteiden vuoksi tiilikaton pinta rapautuu hiljalleen ja tarjoaa näin ollen hyvän ja kostean kasvualustan sammaleelle ja muulle kasvustolle.

Kun rapautuneen tiilikaton pinnalla kasvaa kasvustoa, joka ulottaa juuristoaan tiilikaton pintaan, kiihdyttää se katon rapautumista edelleen ja lyhentää näin katon elinikää. Tiilikatolla oleva runsas kasvusto voi tunkeutua kattotiilien väliin ja avata saumoja, pahimmillaan se voi jopa syövyttää reiän kattotiileen.

Toimiva Saneeraus Oy suorittaa rivitalojen ja omakotitalojen tiilikattojen pesua ja kasvuston torjuntaa. Tiilikatot pestään korkeapainepesureilla, jolla saadaan irrotettua sammal ja muu pinttynyt lika, korkeapainepesu ei kuitenkaan vahingoita kattotiiliä. Katon pesun jälkeen levitetään puhtaan tiilikaton päälle kasvuston torjunta-aine, joka nimensä mukaisesti torjuu kasvustoa kattopinnalla. Tiilikattojen pesu ja kasvuston torjunta suositellaan tehtäväksi 3-5 vuoden välein.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy meiltä tarjous!

Peltikattojen maalaus

Peltikatoista hilseilevä maali altistaa peltikaton säiden armoille ja näin katto saattaa ruostua ennen aikojaan. Maalauksella voidaan peltikatolle saada lisää käyttöikää, jos katto on muuten hyvässä kunnossa.

Toimiva Saneeraus Oy suorittaa rakennusten peltikattojen maalausta. Vanha hilseilevä maali poistetaan peltikatosta painepesurin ja harjojen avulla. Katon kuivuttua, levitetään uusi maalikerros kattopellille. Peltikattojen maalaus suositellaan tehtäväksi 10–15 vuoden välein. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy meiltä tarjous!

Pienet kattoremontit

Toimiva Saneeraus Oy suorittaa pienimuotoisia kattoremontteja avaimet käteen – periaatteella. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy meiltä tarjous!

Kattoturvatuotteet

Kysy meidän kautta edulliset kattoturvatuotteet ja niiden asennukset:


Ulkoverhoilu ja maalaukset

Toimiva Saneeraus Oy suorittaa rakennusten ulkoverhouksien kunnostusta ja maalausta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy meiltä tarjous!